DESTINATION IMAGINATION

Destination Imagination nedir?

Destination Imagination (DI), dünya çapında, öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerini uygulamada ve yaratıcılıkta kullanabilecekleri çeşitli yaklaşımları değerlendirebilmeleri için, problem çözme görevleri ve süreci üzerine kurulmuş bir yaratıcılık yarışmasıdır. Öğrencilerden oluşan takımların ucu açık problemleri çözmeyi içeren görevleri yerine getirdikleri ve çözümlerini turnuvalarda sundukları eğitici bir programdır.

Problem çözme görevlerini tamamlamak için çalışan takımlar bu süreçte yöneticilik, işbirliği, sorun giderme ve yaratıcı ve eleştirel düşünce gibi önemli hayat becerilini öğrenirler.

Destination Imagination programı bir yandan STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik), sanat ve hizmet vererek öğrenmeyi de içine katarken, öğrencilerden oluşan takımları eğlenmeye, risk almaya, odaklanmaya ve problemleri şekillendirmeye teşvik etmektedir.

Katılımcılar, sabırlı ve esnek olmayı, dayanıklılığı, etik anlayışı, çevresindekilere ve onların düşüncelerine saygıyı ve beraber problem çözme sürecini öğrenirler.

Takımlar çözümlerini turnuvalarda sunarlar. Program, ABD’nin 48 eyaletinde ve Kanada, Türkiye, Kore, Guatemala, Polonya, Çin, Hindistan, Büyük Britanya, Brezilya ve Singapur gibi 30 değişik ülkede uygulanmaktadır.

Büyük Kolej ve Destination Imagination Kulubü :

Büyük Kolej DI kulübü ilk kez 2011 yılında katılmıştır. Bu yıldan itibaren Türkiye çapında birçok başarıya imza atmıştır.2013 ve 2016 yıllarında Türkiye birincisi olup, Amerika’da düzenlenen Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştır.

Takım Ruhu ve Yarış

Bu yarışma, takımlara hızlı düşünmeyi, karar vermeyi ve kararını uygulamayı hedefleyen Anlık Görev Yarışmaları (IC) ve takımların çözdükleri problemleri hazırladıkları performansları ile sahneledikleri Takım Görevleri (TC) yarışmalarının düzenlendiği 2 farklı kategoriden oluşur.

Yarışmaya katılacak takımlar, eğitim yılının başında Destination Imagination organizasyonundan o sene için belirlenen 5 farklı kategorideki görevlerden hangilerine katılacaklarsa belirlerler ve minimum 3, maksimum 7 öğrenciden oluşan takımlarının kayıtlarını yaptırırlar.

Ülke finallerinde 1. olan okul takımları, Mayıs ayının son haftasında Knoxville, Tennessee, Amerika’da düzenlenen Destination Imagination Global Turnuvasında buluşurlar. Dört gün süren yarışmalar sonunda problemleri en yaratıcı çözümleri üreten takımlar Dünya şampiyonu seçilir.

Büyük Kolej Takımlarının Yıllara Göre Başarıları:

1. 2010-2011- Lise-Anlık görev Türkiye 2.si
  2. 2011-2012: Lise-Takım görevi Ankara Bölge 1.si- AGARTHA
  3. 2012-2013: Lise Takım görevi Türkiye 1.si –SUPERHUNCHBACK- GLOBALDE TEMSİL EDİLDİ
  4. 2013-2014: Lise Takım görevi Ankara Bölge 1.si, Türkiye 3. Sü- L&M
  5. 2014-2015: Lise Takım görevi Ankara Bölge 2.si- BAT CITY