ZEKA OYUNLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Öğrencilerin düşünme, karar verme ve problem çözme becerilerini geliştirmek, yardımlaşma ve takım çalışması alışkanlıkları kazandırmak amacıyla, Türk Zeka Vakfı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonasına Lise düzeyinde iki takım, Ortaokul düzeyinde bir takım olarak katıldık.

Yarışmaların ilk aşaması online olarak gerçekleşmiştir. Üç takımımızda bu aşamayı başarıyla geçerek bölge finallerine katılmaya hak kazanmışlardır.

TED Ankara Vakfı Okulunda gerçekleşen bölge finali yazılı olarak yapılmıştır.

Bölge finaline kalan 215 lise arasından,

Taylan Arslan, Defne İşimtekin ve Benginur Altın'dan oluşan takımımız İç Anadolu bölgesi 1.si, Türkiye 3.sü

Eylül Güler, Çınar Kambur ve Mert Can Sefa'dan oluşan takımımız ise İç Anadolu Bölge 3.sü, Türkiye 11. si olarak finallere katılmaya hak kazanmıştır.

Bölge finaline kalan 311 takım arasından Ortaokul takımımız,

Begüm Hilal Şahan, Eda Gürsu ve Damla Avşan'dan oluşan takımımız ise bölge 6. sı, Türkiye 18. si olarak finallere katılmaya hak kazanmışlardır.