ULUSLARARASI SATRANÇ TURNUVASI BAŞARIMIZ

16-22 Kasım 2019 tarihleri arasında Türkiye Satranç Federasyonu Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen IV. Uluslararası Satranç Turnuvası’nda, Büyük Fen Lisesi öğrencisi Doruk Özata (9 Fen C), mücadele ettiği B kategorisinde (1999 ve Altı ELO/UKD puanı) 206 sporcu arasında turnuvayı 19. olarak tamamladı.

A ve B kategorilerinde 16 ülkeden 319 sporcunun katıldığı turnuvada, 57 yabancı sporcu, 64 unvanlı sporcu ve 40'a yakın ilden katılımcı yer aldı. Turnuva, 2252 ELO ortalaması ile Türkiye'nin en güçlü turnuvası ve FIDE'nin kategori barajını geçen ilk turnuva olma özelliği taşımaktadır.

Çocukluğundan beri turnuvaları takip eden ve birçok ödül alan başarılı öğrencimiz Doruk Özata’yı kutlar, başarılarının devamını dileriz.