ÖĞRENCİLERİMİZ CERN’E PROJE HAZIRLADILAR

Dünyanın en büyük fizik laboratuvarı Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nin(CERN) 16-22 yaş arası gençlerin katıldığı Parçacık Fiziği Proje Yarışması BL4S’a bu yıl 49 ülkeden 178 takım katılmıştır.

Büyük Fen Lisesi öğrencilerinden Bora Dilek, Etem Baş, Selin Altıparmak, Haktan Bilen, Kutluhan Özkan, Yılmaz Orhan; Fizik Öğretmenleri Özlem Şentürk rehberliğinde “Duaelectron” takım adı ile katılmış ve sertifikalarını almaya hak kazanmışlardır.

Bu yarışma beş yıldır düzenlenmekte olup, dünya çapında bilimsel saygınlığa sahiptir. Öğrencilerin gerek bilimsel çalışma basamaklarını en profesyonel şekilde öğrendikleri gerekse ilerideki akademik yaşamlarına büyük bir referans olan bu yarışmaya katılan takımımız CERN laboratuvarında test etme amaçlı “Kozmik parçacıkların dünya yüzeyine varma yüzdesinin ve etkilerinin hesaplanması” na yönelik hazırladıkları  proje ile beğeni kazanmışlardır.