MEHMET GÜLERYÜZ DEFTER PROJESİ

Güzel Sanatlar Lisesinde okuyan resim öğrencilerine yönelik, resim sanatının temeli olan “desen” kavramının geliştirilmesine, sürekli çizim yapma disiplininin kazandırılmasına yardımcı olacağı düşüncesiyle deftere çizim yapmanın özendirilmesi için Ressam Mehmet Güleryüz tarafından hayata geçirilen “Defter Projesi”nin onuncusu bu yıl da Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesinde düzenlendi. Projede Levent TOSUN (Görsel Sanatlar Öğretmeni) ve Mehmet Güleryüz Güzel Sanatlar Lisesinde okuyan öğrencilerin projelerini tek tek değerlendirdiler.

Projede okulumuz 12 B sınıfı öğrencilerinden Ülkü Ceren Özer’in de resim defteri kabul görerek değerlendirildi. Sayın Mehmet Güleryüz ve Levent Tosun, öğrencimizi yetenekli bulduklarını ve bu yeteneğini daha da geliştirmesi için gözleme dayalı çalışmalar çizmesi konusunda Sevgili Ceren’e değerli bilgi ve yorumlarını aktardılar.

Öğrencimizi bu güzel projede yer aldığı için tebrik ediyor, sanatsal başarılarının devamını diliyoruz.

Mehmet Güleryüz Kimdir?

1938’de İstanbul’da doğdu.

1958’de girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nü 1966’da birincilikle bitirdi. Akademi’ye paralel olarak oyunculuk eğitimini farklı aktör stüdyolarında ve önemli amatör tiyatrolarda yaptı.

Eleştirel ve dışavurumcu üslubuyla yarım yüzyıldır resim dünyamızda özel ve ayrıcalıklı bir yer edinen Mehmet Güleryüz’ün resimden desene, heykelden gravüre, tiyatrodan performansa uzanan zengin bir çalışma alanı vardır. Gerçeği yeniden oluşturup, dönüştürürken resmindeki kendine özgü üslubunu, anlatım gücünü tiyatrodan bulan Mehmet Güleryüz, yaşamı ve toplumun kolaylıkla göz ardı edilebilen konularını içeren resimlerini, bir tiyatro oyunu gibi dramatik biçimde kurgular. Desen ve figürü kendine özgü kullanımıyla farklı bir dil kuran Mehmet Güleryüz, sanata ve sanat alanında yetişen gençlere değerli katkılar vermiş ve 21. Yüzyıl ressamlarına bakış açısı ve çalışmalarıyla ışık tutan sanata damgasını vuran en ünlü Türk ressamlarımızdandır.

Mehmet Güleryüz İstanbul ve Paris’te yaşamaya ve çalışmaya devam ediyor.