LİSE ÖĞRENCİLERİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİNDE

7 Mart Perşembe akşamı lise öğrencilerimiz, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü eşliğinde “Bir Düş Gibi” adlı oyunu izlemek için Şinasi Sahnesi’ndeydi. Türk sinemasının ilk kadın yıldızı ve ilk kadın yönetmeni olan Cahide Sonku; oyunda acıları, hayalleri, başarıları, başarısızlıkları ve aşklarıyla karşımıza çıkıyor. Cahide Sonku’yu canlandıran İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Sayın Güldeniz Türküstün, önce oyunda gösterdiği performansla sonra da oyun çıkışı öğrencilerimizle kurduğu hoş diyalogla onların sevgisini kazandı. Bir dönemin sanat hayatına ışık tutan bu oyun aynı zamanda Türk sinema ve tiyatro tarihinde silinmez bir yeri olan güçlü bir kadın figürün hayat serüvenini işlemesi bakımından öğrencilerimiz tarafından ilgi ile takip edildi. Bizlerle birlikte oyunu seyreden tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.