Büyük Kolej’de Okul Öncesi

Okul öncesi eğitimi, öğrencilerin zihinsel ve kişisel gelişimlerinin %70’ini tamamladıkları bir dönemdir. Bu sebeple Büyük Kolej’de düşünme becerisine dayalı eğitim programı uygulanır.

Çocukların sosyal ve duygusal gelişimleri ile akademik temellerini dengeli bir şekilde oluşturmayı amaçlayan programda; merak etme, keşfetme, sorgulama, neden-sonuç ilişkisi kurma, sonuç çıkarma, topluluk önünde kendini ifade etme ve özgüven sahibi olma önem verilen temel beceriler arasındadır.

Öğrencilerimiz; Türkçe Etkinliklerinde dinlediğini anlar, sorulan sorulara cevap verir, farklı yapılarda cümleler ve sözcükler kullanır, kelime dağarcığını geliştirir, okuma yazma bilmese de yaş grubuna uygun kitaplarla zaman geçirerek okuma alışkanlığı kazanır, yerli-yabancı yazar ve çizerleri tanır, kütüphanede zaman geçirir, yabancı dilleri öğrenmek için sağlam bir altyapı oluşturur.

Oyun Etkinliklerinde oyun kurmayı, kurulan bir oyunda katılımcı olmayı, kurallara uymayı, paylaşmayı, sıra beklemeyi öğrenir. Bedenini tanır ve kaslarını geliştirir. Bilişsel Etkinliklerde uzun yıllar sürecek eğitim öğretim hayatı için ihtiyaç duyacağı temel bilgileri öğrenir ve içselleştirir. Grafik oluşturma, problem çözme, dikkat çalışmaları, tangram ve sudoku gibi uygulamalarla analitik düşünme becerisini geliştirir.

Fen ve Doğa Etkinliklerinde her hafta laboratuvarda deney yapar, araç gereçleri kullanmayı öğrenir. Tahmin yürütür, gözlem yapar, tahminiyle çıkan sonucu karşılaştırır. Her temanın sonunda bir mutfak etkinliği yaparak mutfak araç gereçlerini kullanmayı öğrenir.

Sanat Etkinliklerinde estetik algısını geliştirir. Tüm dünyadan pek çok sanatçıyı ve eseri tanır, kendine göre yorumlar. Mandala ve üç boyutlu boyama çalışmalarıyla dikkat süresini arttırır.

Okul Öncesi Alan Dersleri
MİNİ SPOR OYUNLARI

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Mini Spor Oyunlarına, Büyük Kolej okul öncesi öğrencilerinin yanı sıra, çevredeki okul öncesi kurumlarından gelen öğrenciler katılır. Öğrencilerin küçük yaşta sporla tanışmasını ve spor yapma alışkanlığı kazanmasını sağlamayı amaçlayan etkinlikte yaş gruplarına yönelik çeşitli spor oyunları oynanır ve etkinlik sonunda katılan bütün öğrenciler madalya ile ödüllendirilir.

COFFEE MORNING

Okul Öncesi öğrencilerinin İngilizce derslerinde öğrendiklerini velileriyle paylaştıkları Coffee Morning etkinliğinde, öğrenciler kendilerini tanıtır, öğrendikleri şarkı, hikaye ve oyunları velilere sunar.

OKUL ÖNCESİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Okul öncesi döneminde öğrencilerin bilişsel, duyuşsal, sosyal ve psiko-motor özellikleri bir bütün olarak ele alınır. Öğrenci gelişimlerini ölçmek için, etkinlik sürecindeki gözlemler, etkinlik çalışma sayfaları, projeler, etkinlik sayfaları ve projelerin bulunduğu ürün dosyası ile okula hazırlık testleri kullanılır.

6 haftalık çalışmaların sonunda ortaya çıkan öğrenci ürünleri Büyük Kolej Portalı Google classroom üzerinden değerlendirme raporu olarak velilerle paylaşılır.

Ölçme ve Değerlendirme Etkinlikleri

Marmara Okul Olgunluğu Testi: Öğrencilerin okula, okulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır olup olmadığını saptamak amacıyla uygulanır. Okula hazırlanırken olması gereken fizyolojik, çevresel ve zihinsel faktörleri değerlendirmede kullanılır. Testin sonucunda, öğrencinin okul için gereken olgunluğa ne ölçüde hazır olduğu ve düzeyiyle ilgili sağlıklı veriler elde edilir.

Okul Öncesi Proje Sunumu: Öğrencilerin ilgi ve merak duydukları konular öğretmen rehberliğinde grup çalışmalarıyla incelenir. Öğrenciler, öğrendikleri ve ortaya çıkardıkları görsel çalışmaları, velilerine sunum yaparak paylaşırlar.

Okul Öncesi Ürün Dosyası Paylaşımı: Okul öncesi öğrencilerinin yaptıkları çalışmaları velilere aktardığı toplantılardır.

Kahvaltı

Yemek Listesi

16 Aralık- 20 Aralık
TARİH ÇORBA ETLİ YEMEKLER PİLAV/MAKARNALAR PİDE ZEYTİNYAĞLI/ GARNİTÜRLER SALATA TATLI/MEYVE
16.12.2019 PAZARTESİ KALORİ ŞEHRİYE 116 NOHUT / PİLİÇ ROTİ 350/342 BULGUR PİLAVI / BOLONEZ MAKARNA 291/389 KIYMALI 274 YOĞURT 59 TURŞU / HAVUÇ 5/144 MEYVE
17.12.2019 SALI KALORİ YARMA 115 KURU KÖFTE/ PATATES PÜRE 240/153 ŞEHRİYELİ PİLAV/ NAPOLİTEN SOSLU MAKARNA 336/337 PEYNİRLİ 274 Z.Y KEREVİZ 310 MARUL 93 SÜTLÜ İRMİK TATLISI 323
18.12.2019 ÇARŞAMBA MERCİMEK 183 KABAK DOLMA / KÖRİ SOSLU PİLİÇ 226/342 MEYHANE PİLAVI / FIRIN MAKARNA 291/505 KIYMALI 274 YOĞURT 59 K.LAHANA / HAVUÇ 116/144 MEYVE
19.12.2019 PERŞEMBE KALORİ MANTAR 204 ORMAN KEBAP / KURU FASULYE 348/336 ŞEHRİYELİ PİLAV / SOSLU MAKARNA 336/337 PEYNİRLİ 274 TURŞU 5 MARUL 93 KADAYIFLI MUHALLEBİ 360
20.12.2019 CUMA KALORİ SEBZE 115 PİLİÇ TANDIR/ KIYMALI KAPUSKA 240/280 BULGUR PİLAVI / NAPOLİTEN SOSLU MAKARNA 291/337 PEYNİRLİ 274 YOĞURT 59 HAVUÇ/ AYSBERG 144/93 MEYVE
Koşullar doğrultusunda yemek listesi değişiklik gösterebilir
Okul Öncesi Beden Eğitimi Dönüşüm Tablosu

Arzu GÜR

Okul Öncesi Müdürü
Değerli Anne Babalar, Çocuğunuzun güçlü yönlerini ortaya çıkarmak için doğru okul seçimi, belki de hayatınızda aldığınız en önemli kararlardan biridir. Çocuklarınızı hayata hazırlayacak olan en önemli temellerin atıldığı ilkokul dönemi için tercih edeceğiniz okul, kurumsal yapısı ile güven veren,güçlü bir eğitim ve uzman kadrosuna sahip, vizyon ve misyonunu tam anlamıyla gerçekleştiren eğitim öğretim anlayışına sahip bir okul olmalıdır...

Etkinliklerimiz

Okul Etkinlik ve Duyurularından Haberdar Olun

Duyuru ve Haberler

Okulumuzdaki güncel etkinlik, duyuru ve haberler için tıklayın.
Bildirim