SAKARYA MEYDAN SAVAŞI

Milli mücadeleden bağımsızla giden yolculuğumuzun son durağı Sakarya Savaşıydı . Bu mücadeleyi 4.sınıf öğrenci ve öğretmenleri olarak 12 Kasım 2019 Salı günü “Umudun Yeniden Doğduğu Topraklar” olan Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkında yerinde öğrenmek istedik. Önce Sakarya Şehitleri Zafer Anıtı ve Müzesine daha sonra Türk milletinin adeta zafer ışığını gördüğü, Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası sayılan ve Sakarya Meydan Savaşı’nın yapıldığı son savunma hattı üzerinde ki Dua Tepe’sine gittik.  Türk Ordusunun kazandığı zaferin öyküsünü dile getiren rehberimizin eşliğinde heykeller, fotoğraflar ve belgelerle Ata’mızı ve şehitlerimizi saygıyla andık. Verimli ve harika geçen bu geziyi anılarımıza ekledik. Şimdi bu öğrenciler Milli Mücadeleden bağımsızlığa giden yolculuğu unuturlar mı?

Bildirim