MAKEY MAKEY OYUN KONSOLU ve ÇİZGİ ÇİZEN ROBOT YAPIYORUZ

9-10-11 Aralık 2019 tarihlerinde ilkokul 2. Sınıf öğrencilerimiz Scop STEMA atölyelerine katıldı. Öğrencilerimize sınıf öğretmenlerimiz Pelin Yıkmaz, Serap Şala, Özlem Yılmaz ve İsmail Karcı ile birlikte Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmenimiz Gülden Yurtsever eşlik etti.

İlk atölyede makey makey kartlarını ilgili bağlantıları kurarak birer oyun konsoluna dönüştüren çocuklarımız Scratch programında kendilerinin programladıkları bir oyunu kendi ürettikleri konsollorla oynadılar.

İkinci atölyede ise DC motor, pervane, anahtar, pil yuvası, renkli kalemler ve karton bardakları kullanarak çizgi çizen robotlarını oluşturdular :) Anahtar açıldığında çalışmaya başlayan dc motorun etkisi ile titreyen robot, pervanenin bacaklarından birinin kısaltılmasıyla beraber hareket etmeye başladı..

Ürünlerimizi ve bizleri aşağıda bulabilirsiniz…smiley

Bildirim