DEPREM VE YANGIN TATBİKATI

Türkiye, başta deprem ve yangın olmak üzere, pek çok afet türüne doğa, coğrafya ve insan kaynaklı nedenlerle maruz kalan ülke konumundadır. Okulumuz afetlere karşı dirençli okul olma bilinci ile öncelikle bizlere emanet olan öğrencilerimizin ve tüm çalışanlarımızın güvenliğini ön planda tutmaktadır.Yaşamlarının büyük bir bölümünü evden çok okullarda geçiren öğrencilerimizin afet ve acil durum konusunda eğitilmesi, bilinçlendirilmesi, farkındalık ve beceri kazandırılması okul olarak öncelikli hedeflerimizden  biridir.

Büyük Kolej olarak biz, afetlere hazır olmak olgusunun önemini vurgulayarak oluşabilecek tüm olumsuzlukların etkisinin azaltılabileceğini düşünüyoruz. Afetlerin tam olarak önlenmesinin mümkün olmadığı gerçeği ile ancak her türlü afetle baş edebilme, etkilerini azaltma ve zararı en aza indirme kapasitemizi, yaptığımız tatbikat ve eğitimlerle geliştirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda okulumuzda 24 Aralık 2019 Salı günü deprem ve tahliye tatbikatı ile 03 Ocak 2020 Cuma günü Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire başkanlığınca "Yangın Eğitimi" ve sonrasında yangınla mücadele etme ve söndürme tatbikatı gerçekleştirdik.

"FELAKET BAŞA GELMEDEN EVVEL ÖNLEYİCİ TEDBİRLERİ DÜŞÜNMEK LAZIMDIR. GELDİKTEN SONRA DÖVÜNMENİN FAYDASI YOKTUR". MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Bildirim