CERN GEZİSİ

Büyük Kolej ve Büyük Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan 12 kişilik bir ekiple fizik öğretmenlerimiz Özlem Şentürk ve Dilek Kaman rehberliğinde,  21 – 23 Şubat 2020 tarihleri arasında dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı olan ve İsviçre- Fransa sınırında yer alan CERN’e (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) gidilmiştir. Gezi kapsamında öğrencilerimiz CERN’de çalışan fizikçiler eşliğinde laboratuvarları görmüş, eğitim almış, uygulamaları ve simülasyonları incelemişlerdir.  Ertesi gün ekibimiz Cenevre Bilim Müzesi (Musée d'histoire des sciences de la Ville de Genève), Cenevre Doğa Tarihi Müzesi’ni (Muséum d'Histoire Naturelle) ve Leman Gölü etrafındaki şehri gezme ve tanıma fırsatı bulmuşlardır.

Bildirim