BİLSEM BİLGİLENDİRME

Değerli Velilerimiz,

BİLSEM  (Bilim Ve Sanat Eğitim Merkezi) in her yıl düzenlediği sınav başvuruları başlamıştır. Bilsem sürecinde sınıf öğretmenleri birinci, ikinci, üçüncü sınıfa devam eden öğrencilerden; resim, müzik ve genel zihinsel alanda akranlarından ileri düzeyde farklı olduğunu düşündükleri öğrencileri BİLSEM için aday gösterip e-okul sistemi üzerinden gözlem formlarını doldururlar.  Sınava bireysel başvuru kabul edilmemektedir.

Bu süreçte çocuğumuzun ilgi ve yeteneklerine göre ilerleyebilmesi adına sağlıklı şekilde adım atmak ve onu doğru alanlara yönlendirmek önem teşkil etmektedir. Bu uygulama, devlet okullarında sağlanamayan yönlendirme ve çalışmaları parlak veya özel çocuk tanısı almış çocukları desteklemeyi amaçlar. Yani özel okullar ve devlet okulları arasındaki fırsat eşitliğini göz önünde bulundurmaktadır.

Ülkemizde %2 veya %3 çocuğun özel yetenekli olduğu tahmin edilmektedir. Aslında imkânları çok yüksek olmayan ve ileride daha iyi yerlere gelme potansiyeline sahip olan öğrencilerin özel okullarda okuyan öğrencilere kıyasla adaletli bir biçimde eğitim almasını sağlamaktadır. Özel okullar gibi zenginleştirilmiş eğitim veren okullarda okuyan özel yetenekli öğrenciler, çeşitli olanaklardan zaten yararlanmaktadırlar. Dolayısıyla bu sınav süreci ile ilgili yönlendirmelere karar vermeden önce, sınıf öğretmeni ve ilgili öğretmenlerden görüş almak çok değerlidir.

Her çocuk özel ve biriciktir.

Sevgiler.

ÖZEL BÜYÜK İLKOKULU