AVRUPA DİLLERİ GÜNÜ KUTLANDI

Büyük Kolejde Avrupa Dilleri Günü kutlandı. Avrupa’nın tamamında, Avrupa Konseyine üye 47 devlet tarafından temsil edilen 800 milyon Avrupalı hangi yaşta olursa olsun, ister okul içinde ister okul dışında daha fazla dil öğrenmeye teşvik edilmektedir. Dilsel farklılıkların daha yüksek bir kültürler arası anlayışa ulaşmada önemli bir araç olduğu ve kıtamızın zengin kültürel mirasının anahtarı olduğu bilinciyle, Avrupa Konseyi bütün Avrupa’da çokdilliliği desteklemektedir. Avrupa Diller Günü, Avrupa Konseyi girişimi ile 2001 tarihinden beri her 26 Eylül’de Avrupa Komisyonu ile birlikte kutlanmaktadır.

İlkokul birimimizde İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca dilleri stantları kuruldu. Öğrencilerimiz gün içinde bu stantlardan Avrupa Ülkelerinin kültürleriyle ilgili soruları seçip, araştırarak cevapları kutulara attılar. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimiz farklı yabancı dil eğitimi gören arkadaşlarıyla iletişime geçerek hem o ülkelere ait kültürleri tanıma fırsatı buldular hem de ders aralarında eğlenceli vakit geçirdiler.

Etkinlik Tarihi: 26.09.2019

Bildirim